Ga direct besparen

Laat uw gegevens achter,
Wij nemen vrijblijvend contact op

Zakelijk    Privé

Wat is uw naam?


Wat is uw woonplaats?


Wat is uw email adres?
Op welk nummer bent u het best te bereiken?


Schrijf de code over om spam tegen te gaan
CAPTCHAEen oriëntatiegesprek is geen adviesgesprek

Een oriëntatiegesprek is geen adviesgesprek

Voor veel mensen die voor het eerst een woning kopen is het niet altijd even duidelijk hoe het afsluiten van een hypotheek precies verloopt. Men heeft dan vragen zoals wat het voordeel is van een onafhankelijk adviseur boven het direct sluiten van de lening bij de bank. Of bijvoorbeeld de vraag op welke andere voorwaarden moet worden gelet dan alleen de hoogte van de rente.

Forse overwaarde op uw woning?

Forse overwaarde op uw woning?

Recente berekeningen laten zien dat bij ruim 1 op de 3 woningeigenaren de waarde van de woning meer dan €100.000 is dan de resterende hypotheek. Wanneer dat bij u ook het geval is, is het misschien verstandig om een paar dingen te onderzoeken.

Wonen is belangrijk onderwerp komende verkiezingen

Wonen is belangrijk onderwerp komende verkiezingen

Het onderwerp “wonen” wordt in de komende verkiezingen een van de belangrijkere thema’s. Bij het vergelijken van de verschillende programma’s zijn nu al enkele trends te zien. Tekort aan woningen wordt breed ingezien Binnen de politiek bestaat breed het inzicht dat Nederland op dit moment te weinig woningen heeft. Allerlei maatregelen die nu genomen worden, maken het voor bepaalde doelgroepen misschien iets eenvoudiger om een woning te verwerven, maar dat gaat dan weer ten koste van de beschikbare woningen voor andere woningzoekers. Veel partijen zien in dat alleen door fors extra woningen te bouwen de huidige woningproblematiek kan worden verlicht. Hierbij wordt regelmatig als doelstelling het getal van 1 miljoen extra woningen in de komende tien jaar genoemd. Plafond aan vrije sector huurprijzen Veel partijen willen ook de huren in de vrije sector aan maxima binden. De grens ligt nu op een huurprijs van €737,14. Velen vinden dat “huisjesmelkers” te […]

Hypotheekrentebemiddeling: middel om woonlasten te verlagen

Hypotheekrentebemiddeling: middel om woonlasten te verlagen

De rente die gerekend wordt, wanneer u nu een hypotheek afsluit, is historisch laag. Op dit moment kunt u al een hypotheeklening afsluiten waarbij de rente de komende 30 jaar gegarandeerd op of rond de 1,6% ligt. Maar wat nu indien u nu een hypotheek heeft en u pas over paar jaar de rente opnieuw wordt vastgesteld? Rentemiddeling kan dan een optie zijn.

Aanvragen energielabel bij verkoop of verhuur van uw woning

Het is verstandig om voor het einde van het jaar een definitief energielabel aan te vragen. In 2020 kan dit nog volledig digitaal voor minder dan 5 euro. Vanaf 2021 moet er een adviseur bij u thuis komen en zal het gemiddeld 150 euro gaan kosten. Het energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van uw woning. Het energielabel is 10 jaar geldig dus ook als u het nu nog niet nodig heeft raden we aan om deze aan te vragen. U kunt dit zelf doen door onderstaande stappen te volgen.

Opkoopbescherming biedt meer kans voor starters op de woningmarkt

Opkoopbescherming biedt meer kans voor starters op de woningmarkt

Er is in Nederland een forse woningnood. Globaal is er een tekort van 300.000 woningen. Het tekort aan woningen leidt tot relatief hoge prijzen voor woningen die te koop staan. Maar ook tot hoge huren voor huurwoningen die niet tot de sociale huurwoningen worden gerekend. In de vrije sector staat het verhuurders vrij om de hoogte van de huur zelf te bepalen. Er zijn geen wettelijke maxima aan deze huren.