Meteen naar de inhoud

Voor veel geld huren maar niet kunnen kopen? Misschien kunnen wij iets voor je doen

Misschien herken je de situatie: Je woont in een huurwoning waarvoor je maandelijks een forse huur betaalt. Je wilt graag een woning kopen, maar wanneer je op internet kijkt, krijg je telkens dezelfde informatie: In jouw situatie kom je niet in aanmerking voor een hypotheek!
Misschien moeten wij dan toch maar eens met elkaar praten.

Proef voor mensen die veel huur betalen
Een aantal banken voert samen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een onderzoek uit. Het onderzoek richt zich op wat heet “duurhuurders”. Doel is om onder voorwaarden het voor deze mensen toch mogelijk te maken een hypothecair krediet af te sluiten.

Aantal voorwaarden
De samenwerking tussen banken en NHG is erop gericht om huurders die normaal gesproken niet in aanmerking zouden komen voor een hypotheek, toch in de gelegenheid te stellen de aankoop van een woning te financieren. Daarbij geldt een aantal voorwaarden. Deze betreffen onder meer:

  • Je moet kunnen aantonen al minimaal 36 maanden een woning te huren.
  • Gedurende deze periode moet je de huur tijdig en met vaste regelmaat hebben betaald.
  • Je moet gedurende deze periode een stabiel inkomen hebben gehad.

Onze taak
Als financieel adviseur is het onze taak om in overleg met jou na te gaan of een hypotheek voor duurhuurders voor jou een passende oplossing zou kunnen zijn. Belangrijk daarbij is dat wij zo goed mogelijk inschatten of jij ook op langere termijn de woonlasten kan blijven dragen. Bij een eigen woning krijg je te maken met andere lasten dan bij een huurwoning.

Komen wij samen tot het inzicht dat deze hypotheek voor jou een passende oplossing kan zijn, dan treden wij in overleg met een van de banken die aan dit onderzoek deelnemen en met de NHG. Onze inzet is dan om te proberen deze hypotheek voor jou te bemiddelen. Het onderzoek is gestart begin 2022 en loopt twee jaar. Gedurende deze periode is er ruimte voor ongeveer 1.000 hypotheken. Op dit moment is een deel van deze financieringscapaciteit nog beschikbaar.

Interesse? Neem dan contact met ons op
Denk je bij het lezen van dit artikeltje: hé, dat zou iets voor mij of een van mijn familieleden kunnen zijn? Neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij kijken graag of het in jouw situatie zinvol is om deze mogelijkheid verder te onderzoeken.