Ga direct besparen

Laat uw gegevens achter,
Wij nemen vrijblijvend contact op

Zakelijk    Privé

Wat is uw naam?


Wat is uw woonplaats?


Wat is uw email adres?
Op welk nummer bent u het best te bereiken?


Schrijf de code over om spam tegen te gaan
CAPTCHAOp reis? Geef dan ook aandacht aan de reisverzekering

U heeft er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt. Ons advies is om ook tijdig aandacht te besteden aan de juiste keuze voor een reisverzekering.

Reisverzekering belangrijker dan u denkt

Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Natuurlijk voor de schade die u lijdt wanneer door een ongeval of diefstal uw bagage verloren gaat. Maar het kan ook gebeuren dat u in het buitenland letsel oploopt, waardoor u met speciaal vervoer naar Nederland terug moet. Deze kosten voor vervoer vallen niet onder uw basisverzekering. Dat geldt ook voor de medische kosten die u dan noodgedwongen in het buitenland moet maken. Uw Nederlandse basisverzekering vergoedt tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Zijn de medische kosten op uw vakantiebestemming hoger dan in Nederland, dan komt dat deel voor uw eigen rekening. Deze extra medische kosten worden wel vergoed door een goede reisverzekering.

Dekking voor Europa of de Wereld

Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking van vakanties in Europa of voor de wereld. De premie voor dekking in Europa is lager dan voor dekking in de hele wereld. Het probleem is de onduidelijkheid dat niet alle verzekeraars een bepaald land wel of niet tot Europa rekenen. Cyprus is bijvoorbeeld een land waar verzekeraars heel verschillend over denken. Het is dus altijd belangrijk om goed te controleren of uw vakantiebestemming ook onder de dekking van de door u af te sluiten reisverzekering valt.

Kortlopende reisverzekering vaak veel duurder dan doorlopende reisverzekering

Reisorganisaties bieden vaak de mogelijkheid om direct bij het boeken van een reis een kortlopende reispolis af te sluiten. De premie van een dergelijke verzekering is fors hoger. Het direct meeverzekeren klinkt aanlokkelijk, maar is meestal een stuk duurder dan een doorlopende reisverzekering. In de meeste gevallen ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering.

Annuleringspremie bepaalt door reissom

Met name bij duurdere reizen is het verschil in premie groot. Dit komt doordat de premie wordt berekend als een percentage van de totale reissom. Dit is echter niet het geval bij een doorlopende reispolis.

Doorlopende reisverzekering goedkoper

In de meeste gevallen is een doorlopende reisverzekering dus goedkoper. Daarnaast loont het om goed te kijken naar de dekking van de verzekering. Door alleen de gewenste dekkingen te nemen, kan een lagere premie gerealiseerd worden.

Natuurlijk hebt u geen zin om dit allemaal uit te pluizen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u helemaal geen zin hebt om al die verschillende reisverzekeringen te gaan uitpluizen. Dat hoeft ook niet. Dat doen wij graag voor u, zodat u uw aandacht kunt richten op het kiezen van een mooie bestemming.