Ga direct besparen

Laat uw gegevens achter,
Wij nemen vrijblijvend contact op

Zakelijk    Privé

Wat is uw naam?


Wat is uw woonplaats?


Wat is uw email adres?
Op welk nummer bent u het best te bereiken?


Schrijf de code over om spam tegen te gaan
CAPTCHAFoutje op visum? Dan kunt u niet mee

'Uw papieren zijn niet in orde'.  Dit kan u te horen krijgen bij de incheckbalie als u een typefout heeft gemaakt bij het invullen van de visum aanvraag. De reis kan dan niet doorgaan.

Verkeerd ingevuld cijfer

Een verkeerd cijfer invullen, of een letter in plaats van een cijfer, komt vaak voor bij het aanvragen van een visum. Hoe erg het ook is, de reis kan dan niet doorgaan. Ook helemaal vergeten een visum aan te vragen komt voor. U wordt geweigerd aan de incheckbalie wanneer u geen geldig visum heeft.

Visum

Reist u binnen Europa? Dan is een paspoort of identiteitsbewijs vaak voldoende. Voor verdere bestemmingen moet altijd ruim van tevoren worden gekeken of een visum nodig is. In sommige landen, zoals Thailand, kan op de luchthaven bij aankomst een visum worden aangeschaft. Maar in de meeste gevallen moet dit van tevoren worden geregeld.

Een visum moet worden aangevraagd bij de ambassade of consulaat van het betreffende land. Zodra het visum klaar is moet het weer worden opgehaald. De verwerking kan enkele dagen tot enkele weken duren. Voor sommige landen is een elektronisch visum voldoende, dit kan online worden aangevraagd.

Uitbesteding en kosten

Er zijn verschillende bureau's waar je terecht kunt die het werk uit handen nemen. Bij mensen die zelf hun visum invullen, gaat het tussen de 10 en 20 procent van de keren mis. Een  bureau zorgt ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien.

De kosten van een visum verschillen per bestemming. Een visum voor Rusland kost 65 euro, voor China kost dat 100 euro. Een bureau rekent daar nog 40 à 50 euro bemiddelingskosten op.

Het is aan te raden om een visum 6 weken van tevoren aan te vragen, maar uiterlijk 2 weken. Dan is er nog tijd om aanvullende zaken te regelen, mocht er iets mis gaan.

Tips

Waar moet je op letten bij het in orde maken van de reispapieren?

  • Let goed op het invullen van het paspoortnummer. De letter O komt niet voor in een Nederlands paspoort. Het gaat dus altijd om het cijfer nul.
  • Vraag het visum op tijd aan. Vaak duurt het zes tot tien werkdagen om een visum te regelen.
  • Bij een tussenstop in een ander land is soms een visum nodig: een transit-visum of een normaal visum. In de VS en Canada geldt dat altijd.
  • Let op de geldigheid van het paspoort. Voor diverse bestemmingen moet het nog minstens een half jaar geldig zijn.
  • Ook kinderen hebben hun eigen paspoort of identiteitsbewijs nodig. De regels voor een visum voor kinderen verschillen; meestal is vanaf 12 jaar een visum nodig.
  • Als alleen één van de ouders met de kinderen reist, moet hij of zij altijd een toestemmingsformulier van de andere bij zich hebben.
  • In sommige landen is het mogelijk op de luchthaven een visum te regelen. Maar om lange wachtrijen te voorkomen is het beter dit van tevoren te doen.