Meteen naar de inhoud

Wat te doen als u gebruik moet maken van uw reisverzekering?

Bij het aanbreken van de vakantieperiode horen (helaas) ook hulpverzoeken wanneer de vakantie niet verloopt zoals gehoopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en helaas zijn er in het buitenland ook mensen die minder goede bedoelingen hebben met jouw eigendommen. In dit artikel geven we aan wat u moet doen als u aanspraak moet maken op uw reisverzekering of deze moet annuleren.

Wat is belangrijk voor een schademelding op de reisverzekering?

Doe altijd aangifte van diefstal of vermissing. Dit kan bij de politie op de vakantielocatie of, indien tijdens de reis, bij de luchthaven of bij de touroperator. Aangifte doen is verplicht vanuit de polisvoorwaarden.

Schadevergoeding op de reisverzekering wordt verleend op basis van dagwaarde, op spullen die ouder zijn dan 12 maanden. Toezenden van aankoopnota’s/aankoopbewijzen van verloren, gestolen of beschadigde zaken is daarmee noodzakelijk.

Boekingsstukken – evenals een volledig ingevuld schadeformulier – zijn nodig voor de beoordeling van een schadedossier. Heeft u geen geschikt schadeformulier? Neem dan contact op met ons.

Wat is belangrijk voor het annuleren van uw reis?

Een volledig ingevuld schadeformulier voor annuleringsschade, samen met de boekingsstukken en de annuleringsnota.

Wanneer er sprake is van annulering in verband met ernstige ziekte, wordt door de verzekeraar gevraagd om aan te tonen dat er sprake is van een situatie waardoor men niet op vakantie kan gaan. Er wordt niet gevraagd wat de medische situatie is, maar wel om een verklaring van een behandelend arts waarin wordt aangegeven dat reizen in de situatie niet mag of mogelijke is. Deze verklaring kan worden opgevraagd bij uw arts en kunt u zelf toesturen.