Meteen naar de inhoud

Stijging hypotheekrente

De coronacrisis heeft ook invloed op de economie en de huizenmarkt gaat de gevolgen voelen. De verwachting is dat de hypotheekrente bij alle hypotheekverstrekkers zal gaan stijgen.

Begin dit jaar werd voorspeld dat de rente verder zou gaan dalen terwijl deze al historisch laag stond. De coronacrisis heeft echter roet in het eten gegooid. Overheden springen bij met miljardensteun om de crisis het hoofd te bieden. Daarvoor moet fors meer geleend worden. De marktrente voor de 10-jarige staatslening in Nederland is met ongeveer een half procentpunt gestegen.

Gemiddeld liggen hypotheekrentes nog altijd op een zeer laag niveau. De 10-jaarsrente voor hypotheken met NHG-garantie, bedraagt gemiddeld 1,1 procent; voor hypotheken zonder NHG-garantie is dat 1,56 procent.  Het lijkt hierdoor een goed moment om uw hypotheek over te sluiten.

Onze hypotheekadviseur kan gratis een berekening maken of dit interessant is voor u. En indien dit het geval is, het voor u regelen tegen een flinke korting. Neem contact met hem op via het contactformulier en hij neemt deze week contact met u op.