Meteen naar de inhoud

Lenen of investeren?

Het aanbrengen van dubbel glas, dakisolatie en misschien zonnepanelen kost geld. In dit korte artikel attenderen wij u op een stichting die u bij het duurzaam maken van de woning goed kan helpen.

Een stichting met een maatschappelijk doel

De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, SVN, is in 1998 opgericht. Bij de stichting werken inmiddels 120 personen. De Stichting biedt, in overleg met gemeenten in Nederland, aanvullende financieringsoplossingen die een maatschappelijke meerwaarde hebben. Zo stelt deze stichting ouderen met een eigen woning in staat hun woning te verbouwen, waardoor zij langer zelfstandig kunnen wonen. In de afgelopen jaren is de stichting zich steeds meer gaan richten op het aanbieden van leningen die eigenaren van woningen kunnen gebruiken om hun woning duurzamer te maken.

Redenen om uw woning energiezuinig te maken


Er zijn verschillende redenen waarom u uw woning energiezuiniger zou willen maken. De belangrijkste die wij van de relaties van ons kantoor horen, zijn onder meer:

  • Op langere termijn besparing op de woonlasten;
  • Meer wooncomfort;
  • Waardebehoud of waardevermeerdering van de woning;
  • Bijdragen aan een beter milieu.

Bijzondere lening


De stichting biedt aan eigenaren van een eigen woning bijzondere leningen aan waarmee de kosten van maatregelen voor het energiezuinig maken van de woning kunnen worden gefinancierd.

Anders dan bij een gebruikelijk hypothecair krediet kunt u de lening aangaan ook wanneer u zelf geen spaargeld heeft, of wanneer u wel spaargeld heeft maar dat niet voor deze uitgave wilt gebruiken.

De rente bij deze lening is extra laag en u mag de lening altijd direct en volledig aflossen wanneer u dat wilt.

Bij het inrichten van de lening wordt getracht een resultaat te bereiken waarmee u direct – nadat de duurzaamheidsmaatregelen zijn aangebracht – via de besparing die u bereikt op uw energierekening, de lasten van de lening compenseert. Ondanks het feit dat u een aantal voordelen heeft bereikt met het treffen van de duurzaamheidsmaatregelen, blijft uw besteedbaar inkomen dus min of meer gelijk gedurende de periode dat u de lening aflost. Is de lening eenmaal afgelost dan geniet u uiteraard volledig van de financiële besparingen.

Voorwaarden en voordelen kunnen per gemeente verschillen


De voorwaarden en extra voordelen die de Stichting u voor deze duurzaamheidslening kan geven, kunnen per gemeente verschillen. Wilt u alvast kijken wat er in uw gemeente mogelijk is, dan kunt u dit vinden op de volgende site van de Stichting: https://svn.nl/particulieren/situaties/duurzaam-maken/

Heeft u liever dat wij u uitgebreider informeren dan doen wij dat graag. Belt u ons voor een afspraak?