Ga direct besparen

Laat uw gegevens achter,
Wij nemen vrijblijvend contact op

Zakelijk    Privé

Wat is uw naam?


Wat is uw woonplaats?


Wat is uw email adres?
Op welk nummer bent u het best te bereiken?


Schrijf de code over om spam tegen te gaan
CAPTCHAEnergierekening duidelijker na maatregelen ACM

Alle energieleveranciers die vorig jaar niet aan de eisen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voldeden, hebben maatregelen genomen om de energierekening duidelijker te maken.

Dit meldt de ACM woensdag. 40 bedrijven werden onder de loep genomen. Zestien voldeden aan de uitgangspunten voor transparantie, 21 moesten echter nog aanpassingen maken.

Drie hiervan waren zelfs zo onduidelijk dat de toezichthouder dreigde een last onder dwangsom op te leggen. Bij twee bedrijven werden die daadwerkelijk opgelegd. Maar, omdat de ondernemingen alsnog op tijd wijzigingen hebben doorgevoerd werden er geen dwangsommen betaald.

Uit het onderzoek van de ACM bleek dat veel energieleveranciers naast de vaste kosten, andere onvermijdbare kosten op de rekening noteerde. Eigenlijk zijn dit vaste kosten en energiebedrijven moeten als zodanig opgeven. 

"Energie is voor veel huishoudens een belangrijke kostenpost", aldus Bernadette van Buchem, directeur consumenten bij de ACM.

"Daarom vinden wij het belangrijk dat consumenten een duidelijke rekening krijgen die ze kunnen controleren. Dit helpt consumenten ook in het gesprek met hun energiebedrijf wanneer de rekening onverwacht hoog uitvalt."