Meteen naar de inhoud

Een hypotheek sluit je vaak voor een lange periode af. Dit betekent echter niet dat je in de tussentijd niet naar een lagere rente kunt.

Oversluiten interessant?

Sinds 2017 geldt er strenge wetgeving waardoor hoge oversluitboetes verleden tijd zijn. Daarnaast staan de rentes erg laag en kunt u via ons profiteren van ledenvoordeel waardoor oversluiten erg interessant kan zijn.

Rentemiddeling

Met rentemiddeling betaal je geen oversluitboete maar wordt deze verrekend in de nieuw te betalen rente. Dit is vooral interessant als uw rentevaste periode nog enkele jaren duurt. Dankzij rentemiddeling profiteert u toch van de lage rente.

Minder betalen door stijgende huizenprijzen?

Ook zijn de huizenprijzen op dit moment weer flink aan het stijgen en lossen veel mensen af op hun hypotheek. Hierdoor wordt de hypotheek ten opzichte van de woningwaarde steeds kleiner – banken noemen dit LTV: loan to value. Bij alle banken betekent een lagere LTV ook een lagere rente, alleen past bijna geen enkele bank dit automatisch voor u aan. Onze software berekent dit automatisch en indien het interessant is, kunnen we ook direct een lagere rente regelen bij uw bank. Vaak is een WOZ-waarde of een taxatierapport al voldoende om bij dezelfde bank (zonder boete) een lagere rente te krijgen.

Wij houden voor onze leden automatisch bij of er mogelijkheden zijn om te besparen. Zijn uw gegevens bij ons bekend dan weet u zeker dat u goed zit. Zijn uw gegevens niet bij ons bekend en wilt u weten of u kunt besparen? Neem dan contact met ons op.