Meteen naar de inhoud

Bespaar op kosten energie

De kosten van uw woning worden voor een fors deel bepaald door de kosten van een hypotheek of de huur die u maandelijks moet betalen. Een andere, belangrijke kostenpost betreft de kosten van energie. Zeker op dit moment valt hier vaak op te besparen.

Op dit moment lage prijzen

Als gevolg van de zachte winter, de gevolgen van het coronavirus en het mede daardoor ontstane overschot aan energie, zijn niet alleen de vaste prijzen voor gas maar ook voor andere energiebronnen op dit moment laag. De gasprijs is bijvoorbeeld sinds begin 2019 met 25% gedaald.

Vergelijken loont

U kunt gemakkelijk overstappen van leverancier. Bij wisseling van energieleverancier hoeven er geen bouwkundige aanpassingen in uw woning plaats te vinden. De keuze van energieleverancier is vooral een administratief proces.

Zeker op dit moment loont het om de prijzen van leverancier te vergelijken. De besparingen die u kunt bereiken, kunnen op jaarbasis aanzienlijk zijn.

Kosten voor meerdere jaren vastzetten

Bij energiecontracten kunt u ervoor kiezen om de prijs voor meerdere jaren “vast te zetten”. Zoals aangegeven zijn de kosten van energie zeer laag. Hoelang dit lage prijsniveau duurt, weet niemand zeker. Wel is het mogelijk voor meerdere jaren een afspraak te maken, zodat de kosten van uw energieverbruik voor een langere tijd tegen het huidige lage prijsniveau worden berekend.

Bekijk uw huidige energiecontract

Wilt u dit contract binnen de looptijd beëindigen dan krijgt u mogelijk te maken met een boete. Hier wordt altijd rekening mee gehouden in het advies. Er wordt dan een leverancier geselecteerd die deze boete vergoedt.

Wilt u meer weten hoe u het beste een goede vergelijking kunt uitvoeren voor de kosten van energie en welke bedragen u hiermee mogelijk op jaarbasis kunt besparen, laat ons dat dan weten. Wij informeren u dan graag uitgebreider.